Shopping

5 tips om te beginnen met schilderen

Schilderij kopen

Waarom schilder je graag?

Misschien schilder je graag omdat je jezelf graag uitdrukt, misschien wil je indruk maken op iemand, of gewoon om van het leven te genieten. Misschien bent u gewoon geïnspireerd. Wat de reden ook is, je moet schilderen. Een getalenteerde schilder weet hoe belangrijk het is om met de basis te beginnen.

Als u niet zo ervaren bent, kan een beginner u een aantal zeer nuttige tips geven. Hieronder heb ik 5 tips opgesomd die erop gericht zijn u de basisbeginselen bij te brengen die u moet begrijpen om te kunnen beginnen met schilderen.

1. Kleur en tinten

Denk niet dat je maar één kleur, twee, drie of vier tinten hoeft te schilderen. Meestal zijn de kleur en de tint ondergeschikt (de hoofdkleur) aan het werk dat u schildert. Dat wil zeggen dat u niet op zoek moet gaan naar slechts één kleur. Zoek liever twee of drie tinten die uw taak het beste omschrijven en schilder die in. Het is niet nodig om overhaast een kleur te kiezen.

2.orthograph orazed overdrachtsdocument

Dit klinkt misschien ouderwets, maar u bent vaak op zoek naar een vel papier waarmee u uw kleur op het papier van uw muur kunt overbrengen. Als u bijvoorbeeld een sportteam op een muur schildert, zult u merken dat een polyester raster het beste werkt. Dit is ouderwets, maar de methode is zeer effectief. Er zijn talrijke rasterbladen die u zelf kunt uitsnijden of kopen – maar u moet er wel voor zorgen dat u bladen koopt die groot genoeg zijn om elk formaat kunstwerk te kunnen maken.

3. Drukoppervlak

Een van de belangrijkste elementen van papierkunst is het vinden van een goed oppervlak om je kunstwerk op te drukken. Veel kunstenaars zullen beginnen met een geprepareerd oppervlak, zoals een droog uitwisbaar bord of zelfs een handdoek, maar het is mogelijk om een drukoppervlak te vinden waarop je later kunt tekenen en dan later kunt beschilderen. Enkele van de oppervlakken die je zou kunnen overwegen zijn:

– Viscositeitspapier.Het eerste wat u moet overwegen is dat wat u ook kiest voor het drukoppervlak, zorg ervoor dat het bloempapier is. U wilt alles vermijden wat het papier moeilijk doet vloeien of op zijn plaats houdt terwijl u schildert.

– Voorverpakte mallen. Deze zijn nuttig voor één doel: het doek op zijn plaats houden terwijl u schildert. U zult merken dat dergelijke mallen vaak los worden verkocht, maar hierdoor mist u wellicht het individuele gebruik ervan. In de meeste gevallen is een geprepareerd oppervlak gewoon een vel canvas waarop wat lijm is gebruikt.

– Strijkbaar transferpapier.Drukpapier is vaak verkrijgbaar in wat men noemt een ‘iron on’ rol of t-shirt. Dit zijn de soorten papier die u kunt gebruiken om uw kunstwerken, foto’s, tekeningen of foto’s op te strijken.

Hoewel het mogelijk is om ijzer op transfer papier te vinden in vele verschillende vormen en maten, zult u vaak merken dat kleine, buurtblokken bedrukt met tapijt formaat afbeeldingen precies de oplossing kunnen zijn. Deze buurtblokken kunnen worden gebruikt en zijn vaak verkrijgbaar bij Nostalgia en Art Place in Dublin.

4. Draadtruc

Elk kunstwerk, hoe groot of klein ook, kan worden getransformeerd door het proces van draadtruc. Hergebruikte, of nieuwe, draad kan worden samengevoegd en tot een nieuw kunstwerk worden geweven. In dit specifieke opzicht zorgt het proces van “geverfde” kunst voor een natuurlijke, unieke uitstraling.

– Draadtruc en druk

Druk kan ofwel rechtstreeks op het stuk worden uitgeoefend, ofwel op het stuk door het tegen een stuk stof – vaak een doek – te drukken. Vaak wordt hiervoor reflecterend water, of meerdere plassen water, gebruikt.

– Schilderoppervlak

Schilderijen kunnen glanzend of mat zijn. Waarde, helderheid, en kleur zijn hier belangrijk.

– Fineer afwerking

Fineer is een afwerking die transparant is. In plaats van een prachtige regenboog van kleuren, kan een zorgvuldige kunstenaar een kleurenpatroon op het oppervlak van een doek creëren. Vaak zal een musicus of kunstenaar een fineer gebruiken om de afwerking van zijn waren te beschermen en de schoonheid ervan te vergroten.

Om deze en andere redenen is het afdrukken op doek essentieel voor de hedendaagse kunstenaar. Het stelt de kunstenaar in staat snel werk te maken op een groter doek, zodat hij of zij in de loop van de tijd kan groeien in zijn of haar artistieke praktijk. Bovendien maakt het afdrukken op doek het mogelijk om het werk op een toegankelijke manier tot de toeschouwer te laten spreken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en kwantiteit van het eindproduct.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *