Shopping

De geschiedenis van de handtas

Handtassen dames goedkoop

De eerste handtas die werd gemaakt was de handtas van dierenhuid, die door de rijken werd gedragen. De anderen maakten gebruik van eierzakken, die niets anders waren dan dunne zakken van dierenhuid, die om het middel van de persoon werden gebonden. Deze riemen werden later voor hun gemak vervangen door riemen. EBags kwamen laterumi in de mode, samen met de poncho’s, en vele andere vormen van mode-accessoires. Handtassen bleven tot ver in de 20e eeuw in populariteit toenemen, en bleven evolueren in ontwerpen.

Handtassen begonnen te evolueren in de jaren zestig, met de sekshandel, de contrarevolutie, de hippiebeweging en de skinheads. Skinheads sloten aan bij de tatoeagecultuur van die tijd, en versierden hun lichaam met diamanten als schuurdeuren. In de jaren 1910 leverde de bonthandel de verschillende modellen voor de handtas. Na de introductie van de revolutie, met de humane samenleving, stond de mode nooit stil. Elk decennium of zo, kwamen er nieuwe stijlen. In de jaren 1920 werden “glebes” populair, die bestonden uit een gesleetste of met zwemvliezen afgezette voorpantalon in combinatie met de bontoverjas. Na de invoering van de Tweede Wereldoorlog bleven designertassen in massa geproduceerd worden om aan de behoeften van de natie te voldoen.

De handtas blijft evolueren tot in de 21ste eeuw. Uiteraard heeft de veranderende wereld geen afbreuk gedaan aan het nut van de tas, omdat het nog steeds presteert precies zoals ontworpen. De belangrijkste periodes dat de tas in gebruik zijn geweest zijn de jaren 1920, 1930, de jaren ’50 en de jaren ’60. Het ontwerp van de tas evolueerde op veel verschillende manieren, waaronder de take down en de versteviging van de toarate van de tas. Het afnemen heeft een grote invloed gehad op de constructie van de zak, die nu verschillende vormen kan aannemen, waaronder ottomans, verticale en gedraaide zakken.

De stijl van de tas bleef snel veranderen met de tijd. In de jaren zestig werden aanpasbaarheid en functionaliteit van de tas erkend. Er werden beugeltassen uitgevonden om tegemoet te komen aan het groeiende aandeel van oneven maten. Sinds de jaren 1990 werd de hoofdrolspeler van de tas: onhandelbare tassen. Deze wilde verscheidenheid van vormen , kleuren en maten had de aanvankelijk goed geïnformeerde consument in verwarring gebracht.

Hoe is de pasvorm in de handtas?

Zoals eerder gezegd, heeft elke handtas zijn eigen bijzonderheden. Vooral de pasvorm van draagtassen is erg belangrijk. Als men dagelijks veel spullen gaat vervoeren, moet men tassen kiezen die niet gemakkelijk beschadigen. Het kan ook gevaarlijk zijn als iemands tas voortdurend scoort tegen de zware goederen omdat de scores steeds hoger worden. Kies dus een draagtas die stevig genoeg is en die alle voorwerpen tegelijk kan dragen.

Deze zijn geschikt, omdat draagtassen niet gemakkelijk stukgaan, ze niet samenpersen naarmate de tijd verstrijkt, en ze zowel zware als breekbare voorwerpen dragen. Vervolgens komt de pasvorm. De draagtas moet van lichtgewicht materiaal zijn. Geen flintertje stof volstaat. De pasvorm moet zo goed mogelijk aansluiten op uw lichaam. Dus, niet alleen het uiterlijk, maar ook het gevoel moet in overweging worden genomen. Laat u niet meeslepen door stevige tassen die niet bij uw lichaamsvorm passen.

Tegenwoordig hebben kopers een ruime keuze aan opties zoals globetrotors, rollators, seabags, superpostals, emericators, drop Rings, jacks, cocoons, coccyx, wieltassen, koopjes, rabatten en zelfs tourbells. Wat u ook zoekt, er is altijd wel een tas die aan uw wensen voldoet.

Tip 1: Zoek uit wat de verzendkosten zijn en zorg ervoor dat het het geld waard is. De verzendkosten hangen af van het land waarnaar uw artikel wordt verzonden en welk type levering u kiest.

Tip 2: Kijk of er verborgen kosten zijn die u bij aankoop moet betalen. Een Levi jeans kost u bijvoorbeeld $60 voor de levering, maar het bedrijf rekent alleen al $20 voor de freebies. Ook wordt bij klanten Allegiance gratis levering vaak 3% van de totale artikelprijs in rekening gebracht.

Tip 3: Zorg ervoor dat uw zakken daadwerkelijk beschikbaar zijn bij de door u gekozen vervoerder. In veel gevallen kan het voorkomen dat u, ondanks uw inspanningen, toch bezorgkosten moet betalen.

Lees meer:
Kleding kopen dames
Rubrider

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *