Kids

Hoe bereid je je baby voor?

Onze voedzame formule bevat meer dan 70 vitaminen, 28 mineralen, 22 aminozuren en sporenkoolhydraten. Het voorziet de baby ook van de belangrijke voedingsstoffen die van nature in melk voorkomen. Men kan een gezond leven leiden als men elke dag minstens een halve liter melk eet. Wortels en vezels zijn andere voedingsstoffen die in de drank zitten. Ze helpen veel spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Baby macaroni met kaas, een van onze favorieten, bevat meer dan 50% calcium van de dagelijkse waarde. Hetzelfde gehalte is niet beschikbaar voor babyrijst. De vitaminen en mineralen in babyvoeding kunnen in kleine hoeveelheden gemakkelijk worden opgenomen. Babyvoeding mag nooit met een verdunde formule worden gegeven.

Laat je baby niet langer dan 2 uur alleen. Melk voor de baby is het beste voor hem. Frequente borstvoeding is niet nodig. Tenzij de baby ziek is of ondergewicht heeft. Borstvoeding gedurende 6 maanden is ideaal. Maar de baby moet altijd een aparte fles krijgen, zodat hij voor voedingsstoffen niet afhankelijk is van de borst.

Geef uw baby alleen melk tot hij 6 maanden oud is. Probeer vaker borstvoeding te geven. Dit is in vele opzichten gunstig, zoals een betere flora (ontlasting) die goed is voor zijn immuunsysteem. U kunt het beste het advies van een arts vragen om uw baby de beste voedingsstoffen te geven.

Het is niet de bedoeling dat een baby zomaar met melk wordt gevoed. Voedingsdeskundigen zijn van mening dat gepasteuriseerde melk niet goed is voor het systeem van de baby, omdat het niet de nodige vitaminen en mineralen bevat. Het pasteuriseren van melk gebeurt maximaal 2 uur. Na deze tijd wordt de voeding in de melk weggegooid. Het wordt niet aangeraden melk te geven aan een baby jonger dan 4 maanden.

Heb je je ooit afgevraagd waarom veel supermarkten geen babyvoeding in voorraad hebben? De reden is eenvoudig. Veel baby’s houden niet van de smaak van melk. Het is niet bedoeld voor de kleintjes. Maar laat het voor de groteren, zij kunnen het drinken tot de 16e dag van hun leven. Tegen die tijd zou uw baby de juiste hoeveelheid voeding uit zijn melk moeten krijgen.

Nogmaals over moedermelk, het is beter voor de baby om het in de juiste hoeveelheden te drinken dan in grote hoeveelheden. Maar het probleem ligt in het feit dat de baby voor het aanmaken van de melk een enzym nodig heeft dat lactase heet. Dit stofje wordt tijdens het leven van de moeder niet door haar lichaam geleverd. Lactose-intolerantie is een veel voorkomend probleem bij zuigelingen. Maar als de lactose galactose is, krijgt de baby niet de vereiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Om het probleem van lactose-intolerantie op te lossen, is er nu suikervrije koemelk op de markt.

Elke ouder wil dat zijn of haar kind gezond en sterk opgroeit. Maar dit wordt ingewikkeld. Het vereist een goede planning, voorbereiding en verschillende vaardigheden. Maar naarmate alles gemakkelijker wordt, vallen de moeilijkheden weg.

Naarmate we rijper worden, geven sommigen van ons de voorkeur aan eenvoudiger manieren, anderen zijn geraffineerder geworden. Onze kinderen gezond voedsel geven is onze verantwoordelijkheid en mag niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Voor een goede planning, bereiding en opdienen, raden wij u aan meer informatie te vinden op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.