Shopping

Hoe houd je je kind gezond

Traktaties bestellen

Ten eerste zijn deze traktaties vaak gemaakt van karton, dus laten we duidelijk zijn: het is een slecht idee om je kind reguliere traktaties te geven. Vooral als je een kind hebt dat van vis houdt.

Een van de ergste dingen die met de lunch van uw kind kan gebeuren, is schimmel. En voor veel ouders is het omgaan met beschimmeld lunchvlees een van de grootste problemen. Want schimmel eet graag oude kranten en plastic bakjes. Plastic bakjes zijn aantrekkelijk, en dus veel gemakkelijker te “vertroetelen”, maar ze zijn ook heel slecht voor de lunch van je kind.

Dit alles is geen reden om uw kind niet met de best mogelijke voeding aan de dag te laten beginnen. Bedenk echter wel dat wat je je kind geeft, is wat ze gaat eten. Als je nieuwe dingen blijft proberen en haar blijft blootstellen aan nieuwe dingen, zal ze snel nieuwe dingen leren. Dat betekent dat als je kinderen bijvoorbeeld steeds meer exotisch voedsel gaat geven, zoals fruit en groenten, en ze daar dan een voorkeur voor ontwikkelen in plaats van de gebruikelijke snoepjes en chocolaatjes, je waarschijnlijk teleurgesteld zult zijn.

Als u uw kind echter alleen de beste biologische start van haar dag wilt geven en u haar lunch niet wilt veranderen, dan kunt u misschien wel wat compromissen sluiten over wat ze eet. Van alle problemen rond schoollunches is de vraag of het wel gezond is misschien wel de grootste. Het is belangrijk voor kinderen om goed te eten, zodat ze een sterk immuunsysteem krijgen. Daarom zeggen de meeste artsen en voedingsdeskundigen tegen ouders dat ze voedingsmiddelen als koekjes, snoep en chips moeten beperken. Hoewel deze inderdaad lekker zijn, zijn ze ook erg ongezond. Ouders moeten daarom goed geïnformeerd en voorgelicht zijn over alternatieven voor het geven van ongezonde voeding aan hun kind.

Lees meer:
Kant en klare traktaties

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.